Zoeken

Noord-Marokko: 90% vrouwen slachtoffer geweld

8 november 2021 - 11:20 - Marokko

©

Geweldsdelicten tegen vrouwen en meisjes blijven wijdverspreid in het noorden van Marokko. Negen op de tien vrouwen en meisjes in de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima zijn minstens één keer in hun leven het slachtoffer geworden van geweld.

Deze cijfers werden in een rapport van de regionale directie van de Hoge Planning Commissie (HCP) gepubliceerd en zijn gebaseerd op de resultaten van een nationaal onderzoek naar geweld tegen vrouwen en mannen in Marokko. De enquête werd tussen februari en juli 2019 uitgevoerd op een steekproef van vrouwen en meisjes tussen 15 en 74 jaar oud.

Lees ook: Marokko: 32% vrouwen slachtoffer kindhuwelijk

Voor de enquête werd onder meer rekening gehouden met de geografische, sociale en economische situatie van de doelpopulatie, bestaande uit 1140 meisjes en vrouwen en 285 jongens en mannen in de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima.

Lees ook: Marokkaanse vrouwen besteden vier uur per dag aan huishouden

In het rapport meldt de HCP dat het aantal geweldgevallen hoger ligt in stedelijk gebied (90,8% tegen 83,1% op nationaal niveau) dan op het platteland (83,9% tegen 81,6% op nationaal niveau). Psychologisch geweld vertegenwoordigt 83,2% van de gevallen, terwijl er in 38,6% van de gevallen sprake is van fysiek geweld en in 29,9% van seksueel geweld. De commissie meldt ook dat 16,1% van de vrouwelijke respondenten het slachtoffer is geweest van economisch geweld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team