Zoeken

SNRT koopt televisiezender 2M

26 mei 2021 - 18:20 - Economie

©

Als onderdeel van de oprichting van een openbare audiovisuele media-holding heeft de publieke omroep van Marokko (SNRT) zojuist alle aandelen van de zender 2M en 30% van die van Medi1 TV gekocht.

De SNRT, 2M en Medi1 TV zullen een "Public Media Holding" vormen die onder de leiding van SNRT zal worden geplaatst, kondigde de Marokkaanse minister van Cultuur, Jeugd en Sport, Othman El Ferdaous, maandag aan. Met deze fusie, zo zei hij, wordt beoogd "marges te creëren voor de financiering en ontwikkeling, of het nu gaat om marketing- of reclamestrategie, naast de marges op het gebied van personeelsopleiding".

Dit proces, dat al jaren aan de gang is, is versneld en voltooid vanwege de gevolgen van de coronacrisis en dit om Marokkaanse kijkers toegang te blijven geven tot kwalitatieve en 100% Marokkaanse programma’s, aldus de minister. Hij benadrukte ook dat de publieke holding zich voornamelijk zal bezighouden met digitale transformatie en doelgroepsegmentatie.

De SNRT zal binnenkort een presentatie over deze holding organiseren voor de parlementaire commissie, zo deelde Othman El Ferdaoussi ook mee.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team