Zoeken

Nieuwe trams Casablanca krijgen vorm in Barcelona

12 juni 2023 - 09:00 - Marokko

©

De nieuwe trams voor Casablanca worden geproduceerd in de Alstom-fabriek in Santa Perpetua de Mogoda, in de regio van Barcelona. Volgens Patxi Bueno, directeur van industrie en innovatie, zijn deze trams zeer gestandaardiseerd, wat zorgt voor tijdwinst en kostenreductie.

De enige personalisatie zit in de cabine, om te voldoen aan de specifieke eisen van de klant. De rest van de structuur is identiek aan de trams die rijden in Barcelona, Sydney en andere steden over de hele wereld, zegt Bueno aan RFI.

Lees ook: Alstom Marokko bouwt groene sneltramlijn in Tel Aviv

De standaardisatie biedt verschillende voordelen, benadrukt de verantwoordelijke. Het verkort de "time to market", oftewel de tijd die nodig is om het product op de markt te brengen. Het resulteert ook in een kostenreductie, aangezien een gestandaardiseerd product logischerwijs goedkoper is om te produceren.

Lees ook: Koning Mohammed VI huldigt tweede tramlijn Casablanca in

In totaal worden er 66 trams voor Casablanca gemaakt in de fabriek van Santa Perpetua de Mogoda. Een deel van de trams is al geleverd en anderen worden momenteel over zee vervoerd richting Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team