Zoeken

Alstom Marokko bouwt groene sneltramlijn in Tel Aviv

20 mei 2022 - 10:20 - Economie

©

Alstom, een multinationale onderneming waarvan één van de fabrieken zich in Marokko bevindt, haalde een contract binnen met het Israëlische NTA, voor het ontwerp, de bouw, het onderhoud en de financiering van de groene lightrail van Tel Aviv. Het project past in het vervoersinvesteringsplan van Israël om de verkeerscongestie in Tel Aviv te verminderen.

Een consortium bestaande uit Alstom en twee Israëlische bedrijven, Electra en Dan Transportation, heeft van het Israëlische staatsbedrijf Metropolitan Mass Transit System (NTA) een contract ter waarde van 2,6 miljard euro binnengehaald voor het ontwerp, de aanleg, het onderhoud en de financiering van de Tel Aviv Metropolitan Green lightraillijn.

Lees ook: Alstom investeert 100 miljoen in Fez

Het aandeel van Alstom in het contract ter waarde van 858 miljoen euro omvat het ontwerp, de engineering, de levering, de integratie, het testen en de inbedrijfstelling van het spoorwegsysteem, met inbegrip van de sporen, de elektrificatie, de stroomvoorziening, de signalisatie, het communicatiesysteem en de levering van de trams. Electra zal het ontwerp en de bouw van de civiele werken beheren, en alle drie de ondernemingen zullen werken aan het onderhoud van het systeem.

Lees ook: Casablanca bestelt vijftig nieuwe tramwagens

De fabriek van Alstom in de Marokkaanse stad Fez gaat de schakelkasten en de bekabeling produceren en haar fabriek in het Belgische Charleroi zal de vermogenselektronica (nieuwe geïntegreerde tractieconvertor en hulpapparatuur) en het Hesop-systeem leveren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team