Zoeken

Langste hangbrug van Afrika in Casablanca geopend (video)

25 maart 2023 - 10:00 - Marokko

©

De autoriteiten in Casablanca hebben de opening van de langste hangbrug van Afrika aangekondigd om de dagelijkse verkeersopstoppingen op de Mohammed VI Boulevard in de Marokkaanse metropool te verminderen. Deze opstoppingen verergeren elk jaar sterk tijdens de Ramadan.

Met een lengte van meer dan 1,5 kilometer is de hangbrug op de Mohammed VI Boulevard de langste op het Afrikaanse continent. De brug is gelegen op het kruispunt van de Al Qods, Idris Al Harthi, Dakhla en Amgala Avenues en zal de verkeersopstoppingen helpen verminderen die door de inwoners van de stad als "een nachtmerrie" worden beschreven. Volgens Casa Transport zal deze weginfrastructuur de wachttijd van gemiddelde acht minuten op het kruispunt, helpen verlagen.

Lees ook: Casablanca: bouw Mohammed VI-brug begonnen

De nieuwe brug op de Mohammed VI Boulevard zal het verkeer op deze kruispunten "vergemakkelijken voor bussen, intercity- en transcontinentale bussen van reisbureaus, vrachtwagens, trams, taxi’s en meer", aldus de projectmanager van de lokale ontwikkelingsmaatschappij Casa Transport.

Lees ook: Laayoune krijgt grootste brug van Marokko

De hangbrug moest oorspronkelijk in oktober 2022 worden geopend, maar de werken liepen vertraging op. Casa Transport hoopt dat de infrastructuur "de verplaatsingen van de inwoners van Casablanca zal vergemakkelijken en dat ze tevreden zullen zijn".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team