Zoeken

Vier nieuwe spelers versterken Marokkaans elftal

12 augustus 2021 - 15:00 - Sport

©

Vier nieuwe spelers hebben zich onlangs bij de Atlas Leeuwen gevoegd om het team te versterken voor de kwalificatie voor het WK-2022. Zij zullen deelnemen aan het volgende trainingskamp van het Marokkaans voetbalelftal.

Bondscoach Vahid Halilhodzic is vastbesloten om zichzelf alle kansen te geven om zijn doelstellingen te bereiken met betrekking tot de WK-kwalificatie voor 2022. Daarom koos hij voor de versterking van het nationale team met nieuwe spelers. Marokko zal het binnenkort opnemen tegen Guinee Conakry en Soedan, meldt het dagblad Al Akhbar.

Lees ook: Vahid Halilhodzic blijft bondscoach van Marokko

Onder de spelers die zullen worden opgeroepen voor het trainingskamp van de Atlas Leeuwen eind augustus, bevinden zich Queens Park Rangers-middenvelder Ilias Chair, Fiorentina-speler Youssef Maleh, Sofiane Diop van AS Monaco en Naoufal Bannis van Feyenoord Rotterdam.

Volgens het dagblad hebben de coach en de Marokkaanse Voetbalbond (FRMF) alle mogelijke argumenten aangewend om deze vier spelers te overtuigen zich aan te sluiten bij de nationale ploeg. Met name Sofiane Diop moest overhaald worden, omdat zijn ouders druk op hem uitoefenden om voor Senegal te kiezen. Hij koos uiteindelijk voor het Marokkaanse avontuur.

Lees ook: Marokko loopt talenten Ait El Hadj en Boussaid mis

Tijdens het volgende trainingskamp van de Atlas Leeuwen, zal de bondscoach ook Yahya Attia Allah van Wydad Casablanca oproepen om het verdedigingsblok te versterken. Daarnaast is hij van plan te werken aan de linkerflank, die wordt bezet door Achraf Lazaar. De speler vertoont naar verluidt tekenen van zwakte sinds zijn vertrek bij Watford. Maar hij is niet de enige waarvan het niveau de coach zorgen baart. Er zijn ook spelers van wie de status bij clubs in Europa nog niet duidelijk is. De bondscoach wacht dus op het begin van het seizoen alvorens zich definitief uit te spreken over de spelers die deel zullen uitmaken van het voorbereidingskamp.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team