Zoeken

Bondscoach Marokko dreigt met ontslag

4 september 2021 - 10:40 - Sport

©

De bondscoach van het Marokkaans voetbalelftal, Vahid Halilhodzic, is zeer boos op Hakim Ziyech. Hij liet dit blijken tijdens een persconferentie waarin hij aan de media vertelde wat de redenen zijn voor de afwezigheid van Hakim Ziyech in de selectie. Hij verzocht de Marokkaanse Voetbalbond (FRMF) ook om zijn verantwoordelijkheid hierin op te nemen. Gebeurt dit niet dan dreigt Halilhodzic ermee zijn ontslag in te dienen.

Vahid Halilhodzic verwijt Ziyech een gebrek aan professionalisme tijdens het laatste trainingskamp van de Atlas Leeuwen. "Hij was niet gedisciplineerd tijdens de laatste twee bijeenkomsten en nam niet deel aan de training. Hij gedroeg zich niet als een speler van een nationale ploeg die strijdt om zich te kwalificeren voor de Wereldbeker," zei hij.

Lees ook: Bondscoach Marokko: "Ziyech houdt niet van werken" (video)

Tijdens het laatste trainingskamp waaraan hij deelnam weigerde Ziyech volgens de bondscoach te trainen, onder het voorwendsel dat hij geblesseerd was, terwijl zijn testresultaten het tegendeel bewezen. "Ik zal dit gedrag niet tolereren zolang ik coach van Marokko ben", voegde Halilhodzic eraan toe. Hij nodigde de FRMF uit de speler tot de orde te roepen, zodat hij stopt met het beschimpen van de nationale ploeg. Hij benadrukte dat hij bereid is te vertrekken als hij niet in staat wordt gesteld zijn gezag aan de groep op te leggen, meldt het dagblad Assabah.

Vóór Hakim Ziyech hebben ook andere spelers zoals Amine Harit (OM) en Noussair El Mezraoui (Ajax Amsterdam), hetzelfde probleem gehad met de coach. Halilhodzic wordt gezien als een starre, hardnekkige man, die niet genoeg communiceert.

Lees ook: Hakim Ziyech dient Vahid Halilhodzic van antwoord

De Atlas Leeuwen versloegen Soedan donderdagavond (2-0) en de coach hoopt op een nog betere prestatie in Conakry volgende week. "Een kwalificatie voor de wereldbeker is iets prestigieus. Mijn doel is Marokko te kwalificeren voor de wereldbeker, maar ik heb ook een persoonlijk doel: de eerste coach zijn die vier verschillende landen kwalificeert voor een WK. Geen enkele coach heeft dat ooit eerder gedaan," zei hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team