Zoeken

Marokko loopt talenten Ait El Hadj en Boussaid mis

4 juni 2021 - 16:20 - Sport

©

Waar de Marokkaanse voetbalbond FRMF verwachtte dat de Marokkaanse talenten Anouar Ait El Hadj en Othmane Boussaid voor de Atlas Leeuwen zouden gaan spelen, is België aan de haal gegaan met de twee Belgisch-Marokkaanse voetballers. Ze zijn door de Belgische voetbalbond opgeroepen voor de kwalificatiereeks van het EK onder 20 dat in 2023 wordt gehouden.

De oproep van de Belgische bond zet ook een streep door de plannen van de Marokkaanse bondscoach Vahid Halilhodzic die Ait El Hadj en Boussaid graag aan zijn selectie had toegevoegd in aanloop naar het WK 2022 in Qatar.

Het dagblad Assabah meldt dat het verlies van de twee talenten voor de nationale ploeg de schuld is van de rekruteringsafdeling van de FRMF. De ambtelijke procedures met de familieleden en de spelersmakelaars zouden niet op tijd zijn afgerond. Zo bevestigde de vader van Ait El Hadj dat hij niet tijdig was ingelicht door de FRMF-scout voor de opsporing voor Belgisch talent.

Anouar Ait El Hadj is al jaren in het vizier van de Belgische voetbalbond. Hij speelde in België al voor de elftallen in de leeftijdsklassen onder 16 tot en met onder 18. Vrijdag sluit hij zich aan bij het Belgische elftal onder 20 in Kazachstan, waar zij zich gaan voorbereiden op de kwalificatie voor het EK in 2023.

De jonge vleugelspeler Othmane Boussaid speelt op dit moment in de Nederlandse competitie bij FC Utrecht. Met 3 goals en 2 assists in 29 wedstrijden heeft Boussaid een uitstekend seizoen achter de rug waardoor zijn contract is verlengd. Nu wordt hij tevens door de Belgische bond beloond en mag hij zich vrijdag melden op het trainingskamp in Kazachstan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team