Zoeken

Nieuwe Marokkaanse luchtvaartmaatschappij Dlimi Airlines klaar voor zomerseizoen

10 februari 2022 - 18:20 - Economie

©

Na een aanvraag voor een exploitatievergunning te hebben ingediend bij de Algemene Directie voor de Burgerluchtvaart, is de nieuwe Marokkaanse luchtvaartmaatschappij Dlimi Airlines zich aan het voorbereiden op het zomerseizoen. Daartoe is zij voornemens twee vliegtuigen van de Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer aan te schaffen.

Er is een nieuwe luchtvaartmaatschappij in Marokko, die in 2020 gelanceerd werd. De naam: Dlimi Airlines. Tijdens een mededeling aan African Aerospace verklaarde de oprichter en CEO, Hamza Dlimi, dat hij in contact stond met de Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer die gespecialiseerd is in kleine en middelgrote burgerluchtvaartuigen voor regionaal, zaken- en landbouwgebruik. "We willen beginnen met twee 195-E2 toestellen, en zien hoe het zich gaat ontwikkelen", aldus Dlimi.

Lees ook: Ryanair hervat vluchten naar Marokko

Op de website vab Dlimi Airlines wordt aangegeven dat de nieuwe Marokkaanse luchtvaartmaatschappij plan zijn is naar de meeste grote steden in Marokko te vliegen, evenals naar West-Afrika, de Canarische Eilanden en Frankrijk.

Lees ook: Hervatting vluchten: tickets te duur voor wereld-Marokkanen

De luchtvaartmaatschappij zet in op het potentieel van watertoerisme, vooral kitesurfen in Dakhla, in de Marokkaanse Sahara. "Er zijn 300 dagen wind per jaar", merkte Hamza Dlimi op. Kitesurfen is volgens toeristische websites de snelst groeiende watersport in Dakhla.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team