Zoeken

Nieuwe onthullingen over tragedie Tanger

6 juni 2021 - 15:40 - Marokko

©

Er zijn nieuwe onthullingen naar buiten gekomen over het drama in een naaiatelier in Tanger waarbij 28 mensen zijn omgekomen. Er is onder andere gebleken dat de eigenaar van de villa waar het drama zich heeft afgespeeld, geen bouwvergunning had.

Uit het gerechtelijke onderzoek dat is ingesteld nadat er 28 mensen werden geëlektrocuteerd in een villa in Tanger nadat de kelder door hevige regenval was overstroomd, is gebleken dat de eigenaar van het naaiatelier de villa heeft gebouwd zonder een bouwvergunning en een deugdelijk bouwkundig plan. Bovendien heeft hij zijn villa gebouwd op een stuk grond dat wordt doorkruist door een rivier en waarvan bekend is dat er een risico is op overstromingen, meldt de krant Al Akhbar. In 1996 kreeg de man toch toestemming van de gemeente om zijn huis te mogen bouwen.

De directeur van het textielbedrijf kreeg vervolgens geen exploitatievergunning van de gemeente. Hij kreeg deze niet omdat hij niet voldeed aan de wettelijke voorwaarden. Omdat hij wel toestemming had gekregen van de kamer van koophandel en industrie om zijn bedrijf op te starten, kon het toch gebeuren dat er op deze gevaarlijke locatie werd gewerkt.

De eigenaar van de villa zit in voorlopige hechtenis en wordt vervolgd voor doodslag, roekeloos letsel, overtredingen met betrekking tot de arbeidswet en tewerkstelling van minderjarigen. Deze week zal er uitspraak worden gedaan in deze zaak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team