Zoeken

Eigenaar textielfabriek Tanger in voorlopige hechtenis genomen

19 februari 2021 - 15:20 - Marokko

©

De politie heeft de eigenaar van de textielfabriek in Tanger in voorlopige hechtenis genomen. Op 8 februari kwamen 28 werknemers van de fabriek om het leven door een ongeluk. De eigenaar moet het gerechtelijk onderzoek afwachten in de gevangenis, aldus de rechtbank.

De officier van Justitie wil dat er een onderzoek wordt gevoerd naar de eigenaar van de fabriek wegens moord, dood door schuld en het niet toepassen van het arbeidsrecht. Het Openbaar Ministerie heeft de opdracht gegeven om de omstandigheden van het ongeluk op te helderen.

Na een eerste verhoor voor de rechtbank besloot de rechter de 33-jarige eigenaar van het atelier in voorlopige hechtenis te plaatsen in afwachting van het einde van het onderzoek. Hij werd aangeklaagd voor doodslag, onopzettelijke verwondingen, kinderarbeid en het schenden van de gezondheidsmaatregelen tegen het coronavirus.

De slachtoffers, allemaal arbeidsters die in het textielatelier werkten, werden geëlektrocuteerd toen de kelder waar ze werkten onder water liep als gevolg van de regenval.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team