Zoeken

Nieuwe douanegids voor Marokkaanse diaspora

24 juni 2022 - 11:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Na een aantal maatregelen te hebben getroffen met betrekking tot de opvang van Marokkanen uit de hele wereld in het kader van de Operatie Marhaba, heeft de Marokkaanse douane onlangs ook nog een nieuwe informatiebrochure gemaakt om de vakantie in het koninkrijk te vergemakkelijken.

Het document behandelt met name de formaliteiten die moeten worden vervuld voor inboedels, persoonlijke bezittingen en voertuigen, alsmede de regeling van de wisselkoers. De brochure informeert wereld-Marokkanen over alle faciliteiten en toegestane afwijkingen waarvan zij kunnen genieten en over de douaneformaliteiten die moeten worden vervuld.

Zo staat bijvoorbeeld dat werknemers, handelaars of mensen met een vrij beroep van een volledige vrijstelling kunnen genieten voor gebruikte meubelen, persoonlijke bezittingen en in gebruik zijnde kledingstukken, één stuk per soort huishoudelijke apparaten, nieuw of gebruikt, familiegeschenken in beperkte hoeveelheden en zonder commercieel karakter, waarvan de waarde niet meer dan 30.000 dirham mag bedragen.

De administratie verzoekt de Marokkaanse diaspora kennis te nemen van de geldende bepalingen, zodat zij de formaliteiten van de douane-inklaring in de best mogelijke omstandigheden kunnen vervullen. De gids is beschikbaar in het Frans en het Arabisch.

Douanegids in het Arabisch

Douanegids in het Frans

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team