Zoeken

Moordenaar Salma Laaziri wordt niet berecht in Frankrijk

29 oktober 2021 - 17:40 - Wereld

©

De 26-jarige Mike Razafimahatratra, afkomstig uit Réunion, zal in Frankrijk niet worden berecht voor de brute moord op de 20-jarige Marokkaanse studente Salma Laaziri. Blijkbaar lijdt de jongeman aan schizofrenie, wat hem ertoe bracht zijn kamergenoot verschillende keren neer te steken, in een flat in de Cité Picarde, op 9 april 2020.

Volgens de deskundigen leed Mike Razafimahatratra ten tijde van de feiten aan "een psychische of neuro-psychische stoornis, die zijn onderscheidingsvermogen in de zin van artikel 122-1 van het Wetboek van Strafrecht opheft", zodat de strafrechtelijke onverantwoordelijkheid moet worden gehandhaafd. Hij verklaarde dat hij stemmen hoorde die hem opdroegen om de gewelddadige daad te plegen. Hij gaf ook toe dat hij reageerde op een weigering van het slachtoffer. Volgens de burgerlijke partijen weigerde Salma "seks te hebben vanwege haar religieuze overtuigingen".

Lees ook: Reconstructie moord Marokkaanse studente Salma in Frankrijk

De evenementen vonden plaats op 9 april 2020. De politie vond op die dag het lichaam van de 20-jarige studente in een flat in het Picardische district, na een waarschuwing van een vriend. Uit de eerste elementen van het onderzoek van de gerechtelijke politie van Rijsel, bleek dat de jonge vrouw door haar aanvaller meerdere malen was gestoken.

Lees ook: Marokkaanse studente op brutale wijze vermoord in Frankrijk

De hoofdverdachte werd door de politie in hechtenis genomen en heeft de moord bekend. Na het plegen van zijn misdaad zou hij enkele dagen met het lichaam van zijn metgezel in de kleine flat hebben doorgebracht. Salma Laaziri en Mike Razafimahatratra hadden een relatie en studeerden beide aan de Hoge school voor elektrotechniek en elektronica (ESIEE).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team