Zoeken

Aanslag in Frankrijk verijdelt dankzij Marokkaanse inlichtingendienst

8 april 2021 - 12:00 - Wereld

©

Door informatie van de Marokkaanse inlichtingendienst DGST heeft de Franse veiligheidsdienst DGSI afgelopen zondag vijf vrouwen aangehouden nabij de stad Béziers. Een van de gearresteerde vrouwen is van Marokkaanse afkomst en zou bezig zijn geweest met de voorbereiding van een aanslag.

Deze arrestaties vonden plaats in de wijk La Dévèze, ten zuidoosten van Béziers. Op 1 april van dit jaar deelde de DGST informatie met hun Franse collega’s over een Franse vrouw van Marokkaanse afkomst die een aanslag wilde plegen op een kerk, meldt persbureau MAP.

De informatie van de Marokkaanse inlichtingendienst bestond uit persoonsgegevens van de hoofdverdachte, email-gegevens en strategische informatie over de aanslag die ze in samenwerking met de terroristische organisatie Daesh aan het voorbereiden was. Het was de bedoeling dat de aanslag op de kerk in een zelfmoordactie zou eindigen. Ook zou de verdachte het plan hebben gehad om kerkbezoekers te onthoofden en dit op video vast te leggen.

De uitwisseling van informatie tussen de Marokkaanse en Franse inlichtingendiensten gebeurde in het kader van de internationale samenwerking om terrorisme te bestrijden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team