Zoeken

Eerste Marokkaanse auto deze maand geleverd

13 november 2023 - 12:00 - Economie

©

Historisch moment voor de Marokkaanse automarkt. De eerste in Marokko geproduceerde auto wordt naar verwachting in de loop van november op de markt gebracht.

Nassim Belkhayat, directeur van Neo Motors, verklaarde aan SNRT News dat deze lancering een significante stap voor Neo Motors betekent. De groep streeft ernaar Marokko te positioneren als een speler op de nationale en uiteindelijk ook internationale automarkt. Belkhayat benadrukte dat de eerste leveringen van het model ’Neo’ zullen gaan naar klanten die hun bestellingen in maart en april van het afgelopen jaar hebben geplaatst. Tot nu toe heeft het bedrijf meer dan 200 bestellingen ontvangen.

Lees ook: Verkoopprijs 100% Marokkaanse Neo onthuld

De prijzen van de "Neo" variëren van 175.000 dirham voor het 3-cilinder model tot 185.000 dirham voor het 4-cilinder model. De benzine-aangedreven voertuigen worden geproduceerd in de Stellantis-fabriek in Kenitra. Belkhayat stelt dat de nieuwe auto, die op 15 mei werd gepresenteerd aan Koning Mohammed VI, zich onderscheidt door een inklapbaar dak en een ruime kofferbak met een capaciteit van 350 liter.

Lees ook: Eerste 100% Marokkaanse auto aan het publiek gepresenteerd (foto’s)

In eerdere verklaringen aan de media had Belkhayat aangegeven dat Neo Motors van plan is om binnen twee jaar jaarlijks 5000 voertuigen te assembleren, met een integratiegraad van 60%. Uiteindelijk is het doel om de jaarlijkse capaciteit te verhogen tot 27.000 eenheden met een lokale integratiegraad van 65%.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team