Zoeken

Nieuwe Fiat Multipla SUV wordt in Marokko geproduceerd

17 oktober 2023 - 09:00 - Economie

©

Fiat heeft een nieuwe versie van de Multipla ontwikkeld in de vorm van een compacte SUV om de Tipo en de 500X te vervangen. De nieuwe Multipla zal in Marokko worden geproduceerd.

Het Italiaanse merk bereidt de terugkeer voor van de Multipla, de minivan die in 1998 werd gelanceerd, maar deze keer als een compacte SUV. Dit nieuwe model zal de Tipo en de 500X vervangen, twee modellen die zullen verdwijnen uit het Fiat-assortiment. Volgens bronnen bij de Italiaanse fabrikant zal de Tipo, dat eind 2015 op de markt werd gebracht, tot eind 2025 in Turkije worden geproduceerd, terwijl de productie van de Fiat 500X in de Melfi-fabriek in Italië in 2024 zal eindigen, meldt Autopista.

Lees ook: Casablanca krijgt grootste autostad Fiat ter wereld

Net als de Argus, de Peugeot 208 en de elektrische voertuigen Citroën Ami, Opel Rocks-e en Fiat Topolino, zal de nieuwe Fiat Multipla worden geproduceerd in de Stellantis-fabriek in Kenitra, melden Franse media. Eind 2022 had de groep een investering van 300 miljoen euro aangekondigd om de productiecapaciteit van deze fabriek te verdubbelen tot 400.000 eenheden per jaar in 2030.

Lees ook: Fiat Topolino, het kleine zusje van de Ami, in Marokko geproduceerd

De nieuwe compacte Italiaanse SUV zal ongeveer 4,40 meter lang zijn en een capaciteit hebben van vijf zitplaatsen. Technisch gezien zal het geïnspireerd zijn op de nieuwe Citroën C3 en C3 Aircross, en de opvolger van de Opel Crossland. Fiat voorziet ook een elektrische versie en thermische en micro-hybride varianten. De nieuwe Fiat Multipla zou in oktober 2025 in de verkoop moeten gaan.

Bladna.nl