Zoeken

Negatief reisadvies vanuit Nederland tijdens de kerstvakantie

28 oktober 2020 - 18:20 - Wereld

©

Het adviesorgaan dat het Nederlandse kabinet adviseert bij de bestrijding van de corona-epidemie (OMT), geeft een negatief reisadvies voor reizen tijdens de kerstvakantie, ook naar Marokko.

Het OMT zegt dat er veel mensen met Covid-19 naar Nederland zijn teruggekomen na een vakantie in het buitenland tijdens de zomermaanden. Volgens metingen van de GGD ging ook maar een kwart van de reizigers in quarantaine na een reis naar een zogenoemd ’code oranjeland’.

Het AD schrijft dat de situatie buiten Nederland volgens het OMT deze winter qua risico op coronabesmettingen niet wezenlijk zal veranderen. Ze denken ook dat het op wintersportvakanties op veel plekken moeilijk is om 1,5 meter afstand te houden.

Marokko is begin augustus van de lijst van veilige landen van de Europese Unie afgehaald vanwege de zorgwekkende epidemiologische situatie. Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert op dit moment om alleen naar Marokko te reizen als het noodzakelijk is. Na een verblijf in het koninkrijk moet er bij terugkeer een quarantaine van tien dagen gehouden worden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team