Zoeken

Nederland past reisadvies Marokko aan

11 juni 2021 - 12:00 - Wereld

©

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft eerder deze week zijn reisadvies voor Marokko aangepast.

Marokko kleurt op dit moment grotendeels oranje en een klein deel is rood. Het koninkrijk is volgens het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken een hoogrisicogebied door het coronavirus. In de rode gebieden zijn er andere veiligheidsrisico’s.

Marokko zal vanaf 15 juni 2021 weer reizigers toelaten uit Nederland. Toeristen die het koninkrijk willen bezoeken moeten in het bezit zijn van een PCR-test die bij binnenkomst in Marokko niet ouder mag zijn dan 48 uur. Een vaccinatiebewijs of het gele vaccinatieboekje van de GGD is niet voldoende. Reizigers die per ferry gaan moeten aan boord nog een extra PCR-test doen.

Lees ook: Marokko opent zijn luchtruim voor wereld-Marokkanen

Het Nederlandse ministerie vraagt om alleen naar Marokko te reizen als dat noodzakelijk is. Bij de terugkomst vanuit Marokko naar Nederland, moeten reizigers zich 72 uur voor vertrek laten testen en krijgen ze een dringend advies om bij thuiskomst 10 dagen in thuisquarantaine te gaan.

Van 9 tot 10 juni 2021, zijn er in Marokko 376 nieuwe gevallen van infectie, 2 sterfgevallen en 341 gevallen van herstel bevestigd. Het aantal actieve gevallen bedraagt 3274, terwijl 9.359.017 mensen zijn gevaccineerd en 6.878.656 de tweede dosis hebben gekregen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team