Zoeken

Nederlandse gemeenten schieten Marokko te hulp

13 september 2023 - 18:00 - Marokko

©

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft aangekondigd dat zij het VNG-fonds voor noodhulp, wederopbouw en vredesbevordering beschikbaar zal stellen om hulp aan Marokko na de verwoestende aardbeving van afgelopen vrijdag.

De organisatie liet weten dat meerdere Nederlandse gemeenten al donaties gedaan hebben aan dit fonds om de getroffen Marokkaanse bevolking te helpen.

Lees ook: Het mooie gebaar van Nederland naar het Marokkaanse volk

Het geld uit dit fonds zal vooral worden gebruikt voor de wederopbouw. VNG International, de organisatie voor internationale samenwerking, "heeft de nodige ervaring met gemeentelijke wederopbouwprojecten na rampen in het buitenland".

Het project waaraan het geld zal worden besteed, zal voortbouwen op deze ervaring en worden afgestemd op de behoeften van het bestuur ter plaatse. De VNG heeft contact opgenomen met een zustervereniging van gemeenten in Marokko en zegt te zullen zorgen voor "afstemming en samenwerking met hulporganisaties die ook actief zijn in het gebied."

Lees ook: Nederland maakt 5 miljoen euro vrij voor Marokko na aardbeving

Naast financiële bijdragen zijn ook personen met expertise op het gebied van noodhulp en wederopbouw welkom om zich bij de VNG te melden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team