Zoeken

Nederlandse minister Schreinemacher in Marokko voor samenwerking

10 oktober 2023 - 21:00 - Marokko

©

De Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita, heeft maandag in Rabat zijn Nederlandse ambtgenoot Liesje Schreinemacher ontvangen.

Na afloop van de ontmoeting verklaarde Schreinemacher tegen de pers dat haar bezoek aan Marokko bedoeld was om de vriendschaps- en samenwerkingsbanden tussen beide landen, met name op economisch gebied, te versterken. "Ons bezoek aan Marokko weerspiegelt de uitmuntendheid van onze vriendschaps- en samenwerkingsrelaties," benadrukte ze, wijzend op de sterke economische banden tussen Marokko en Nederland en de gezamenlijke inspanningen om een solide basis te leggen voor toekomstige partnerschappen.

Lees ook: Marokko zoekt Nederlandse investeerders voor legale cannabis

Na de condoleances van Nederland te hebben overgebracht voor de dodelijk aardbeving die Marokko op 8 september trof, vermeldde Schreinemacher dat ze werd vergezeld door een delegatie van Nederlandse zakenlieden gespecialiseerd in waterbeheer en landbouw. Hun aanwezigheid is gericht op het ondersteunen van de wederopbouw van de door de aardbeving getroffen regio’s.

Lees ook: Nederland maakt 5 miljoen euro vrij voor Marokko na aardbeving

Tijdens de ontmoeting met Nasser Bourita, wees de Nederlandse minister tevens op de aanzienlijke Marokkaanse gemeenschap in Nederland, die zo’n 400.000 leden telt. Ze benadrukte ook de inzet van Nederland om bij te dragen aan de inspanningen van Marokko in de wederopbouw en herstel van de gebieden die door de aardbeving zijn getroffen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team