Zoeken

Aardbeving Marokko: ruim 5 miljard dirham opgehaald voor slachtoffers

18 september 2023 - 09:00 - Marokko

©

Sinds 9 september mobiliseren instellingen, overheden, nationale en internationale bedrijven, celebs en verenigingen zich om hulp te bieden aan de slachtoffers van de verwoestende aardbeving die Marokko heeft getroffen.

De solidariteit is indrukwekkend. In totaal werd reeds 5,374 miljard dirham ingezameld door Fonds nr. 126, opgericht op bevel van Koning Mohammed VI als onderdeel van de inspanningen om de gevolgen van de aardbeving het hoofd te bieden. Bij de aardbeving met een kracht van 7 vielen bijna 3000 doden en ruim 5500 gewonden.

Lees ook: Aardbeving Marokko: Koning Mohammed VI schenkt miljard dirham

Met een donatie van 1 miljard dirham via zijn holding Al Mada, staat Koning Mohammed VI bovenaan de lijst van donors van het fonds. Bank Al Maghrib, het fosfaatbedrijf OCP en het Nationaal Agentschap voor Landbehoud hebben ook eenzelfde bedrag gedoneerd.

Lees ook: IMF gaat belangrijke lening aan Marokko toekennen

De donatie van de bedrijven Afriquia en Afriquia Gaz, evenals de dochterondernemingen van Akwa Group, eigendom van premier Aziz Akhannouch, bedraagt 600 miljoen dirham. Met 850 miljoen dirham staat de Groepering van Bankprofessionals bovenaan de lijst van NGO’s en donerende instellingen. De Raad van de regio Casablanca heeft eveneens een bedrag van 50 miljoen dirham vrijgemaakt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team