Zoeken

Marokko lanceert ambitieus wederopbouwprogramma

21 september 2023 - 16:00 - Marokko

©

Na de verwoestende aardbeving die twee weken geleden zes provincies in het zuiden van Marokko heeft getroffen, waarbij bijna 3000 doden en meer dan 5500 gewonden vielen, heeft het Koninklijk Kabinet woensdag een voorlopig budget van 120 miljard dirham voor de wederopbouw aangekondigd. Dit bedrag zal ten goede komen aan de 4,2 miljoen getroffen personen.

De aankondiging werd gedaan tijdens een vergadering voorgezeten door Koning Mohammed VI. Het vijfjarige wederopbouwprogramma richt zich op de regio’s Marrakech, Al Haouz, Taroudant, Chichaoua, Azilal en Ouarzazate. Het omvat initiatieven om de infrastructuur te herstellen, woningen te herbouwen, de lokale economie te stimuleren en de werkgelegenheid te ondersteunen. Bovendien worden er in elk getroffen gebied noodvoorraadplatforms opgezet, inclusief tenten, voedsel en medicijnen.

Lees ook: Marokko: gratis appartementen voor slachtoffers aardbeving

Tijdens deze bijeenkomst benadrukte de Koning de noodzaak van het voortdurend luisteren naar de behoeften van de lokale bevolking. Hij onderstreepte ook het belang van milieubescherming, met respect voor het erfgoed en de tradities van de getroffen regio’s.

Lees ook: Aardbeving in Marokko: de eerste reactie van Mohammed VI

De financiering van het programma zal komen uit het staatsbudget, bijdragen van lokale overheden, het speciale solidariteitsfonds voor aardbevingen, evenals donaties en internationale samenwerking.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team