Zoeken

Nederland: nog steeds geen nieuws van ’godmother’ Naima Jillal

3 december 2019 - 15:30 - Wereld

©

Naima Jillal (52) uit Amsterdam wordt sinds 20 oktober dit jaar vermist. Ze wordt door de Nederlandse politie als de "godmother" van de Mocromaffia beschouwd en is vermoedelijk het slachtoffer geworden van een afrekening in het drugsmilieu.

Jillal wordt door Nederlandse media als een "drugsmakelaar" beschreven. Ze was vroeger de rechterhand van Moes F., eigenaar van het café La Crème in Marrakech waar eind 2017 een dodelijke schietpartij plaatsvond. De schutters moesten in opdracht van Ridouan Taghi zijn voormalige zakenpartner Moes F. doodschieten maar vergisten zich van doelwit. Mustapha El Fachtali (Moes F.) zit al twee jaar vast voor witwassen in Marokko.

Onderzoek toonde aan dat Naima Jillal drugsbaronnen samenbracht in het zuiden van Spanje. Ze stond onder meer in contact met Ridouan Taghi, Moes F., Roger ’Piet Costa" en Piet W., één van de belangrijkste Nederlands-Surinaamse drugscriminelen.

De vrouw werd "Tante" genoemd in het drugsmilieu. Een dag na haar verdwijning ontdekte de politie dat heel haar appartement was leeggehaald. Al haar eigendommen, waaronder enkele persoonlijke spullen zoals oude foto’s, werden in een vuilcontainer teruggevonden.

Naima Jillal verbleef het merendeel van de tijd in Marbella in het zuiden van Spanje. De politie gaat ervan uit dat ze niet meer in leven is. Ze had namelijk heel nauwe banden met haar familie en zou hen nooit zolang zonder nieuws hebben gelaten. In 2017 werd ook gepoogd om haar te ontvoeren, maar de operatie werd om een onbekende reden afgelast.

Drie verdachten werden sinds het begin van het onderzoek gearresteerd. Alle drie werden intussen vrijgelaten maar blijven wel verdacht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team