Zoeken

Antwerpse drugsloods kreeg nieuwe vloer na verdwijning ‘Tante’ Naima Jillal

22 juni 2021 - 11:20 - Wereld

©

Het onderzoek naar de vermissing van de 52-jarige ’cokemakelaar’ Naima Jillal, leidde halverwege maart naar een loods in Antwerpen. Daar zochten rechercheurs in samenwerking met de Belgische politie naar sporen van de vrouw. De Telegraaf schreef zondag dat de betonnen vloer van de Antwerpse loods waar ze vermoord zou zijn, kort na haar verdwijning blijkt te zijn vervangen.

De loods in Antwerpen stond vanaf 1 oktober 2019 op naam van Ibrahim E. uit Rotterdam. Deze gaf later aan dat hij de loods had onderverhuurd. E. werd op donderdag tot 8 jaar cel veroordeeld, samen met andere verdachten die in april 2020 betrapt werden bij het naar buiten halen van 4200 kilo cocaïne uit dezelfde Antwerpse loods. Ibrahim E. heeft volgens het recente strafvonnis de betonvloer van de loods in november 2019 opengebroken en vervangen.

Lees ook: Politie vindt sporen van ‘Tante’ Naima Jillal in Antwerpse loods

In maart van dit jaar onderzocht de politie de Antwerpse loods aan de Bremerstraat zeer uitvoerig. De grond in de loods werd deels afgegraven maar er werden geen lichaamsresten van Jillal gevonden. Onder de grond van de loods werden wel kledingstukken en een handtas gevonden, maar daarop zijn geen dna-sporen van Jillal aangetroffen.

De recherche blijft ervan overtuigd dat de Marokkaans-Nederlandse Naima Jillal vermoord werd in de loods en de sporen daarvan waarschijnlijk zijn gewist. Jillal werd op 20 oktober 2019 voor het laatst gezien, toen ze op de Gustav Mahlerlaan in Amsterdam in een donkerkleurige auto stapte. In het criminele circuit zouden foto’s circuleren waaruit blijkt dat ze niet meer in leven is. Mogelijk houdt haar verdwijning verband met een mislukte cocaïnedeal, waarvoor ze ter verantwoording zou zijn geroepen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team