Zoeken

Nederlaag Wydad Casablanca: beschuldigingen van zwarte magie

27 november 2023 - 20:00 - Sport

©

De Zuid-Afrikaanse coach van de Botswaanse voetbalclub Jwaneng Galaxy FC, Morena Ramoreboli, is woedend na beschuldigingen dat zijn team zwarte magie zou hebben gebruikt om Wydad Casablanca te verslaan in de Afrikaanse Champions League.

De wedstrijd, die afgelopen zaterdag in het Grote Stadion van Marrakech werd gespeeld, eindigde in een 1-0 overwinning voor Jwaneng Galaxy FC, ondanks dat Wydad Casablanca het spel domineerde met 80% balbezit, 22 schoten (waarvan 9 op doel) en 12 corners, tegenover slechts 4 pogingen van de Botswaanse club.

Lees ook: Noodlanding vliegtuig spelers Wydad Casablanca

De controverse ontstond na een opmerking van een Marokkaanse journalist die suggereerde dat de overwinning van Jwaneng Galaxy FC het resultaat zou kunnen zijn van "een vorm van zwarte magie". Deze beschuldiging verwees naar een moment voorafgaand aan de wedstrijd waarin spelers van Jwaneng Galaxy FC werden gezien terwijl ze een heldere vloeistof, ogenschijnlijk water, bij de cornervlag goten, volgens CNews.

Lees ook: Wydad Casablanca heeft beste fans ter wereld

Deze beschuldiging wekte grote woede op bij Ramoreboli, die reageerde met: "Ah! Je bent oneerlijk en nu wil je mij kwaad doen. Je zegt dat we hebben gewonnen door zwarte magie! Toon ons respect!" waarna hij de persconferentie verliet. Wydad Casablanca zal het op 2 december opnemen tegen ASEC in Ivoorkust voor de tweede speeldag.

Bladna.nl