Zoeken

Nassim test fout-positief en mist bijna vlucht naar Marokko

15 augustus 2021 - 11:44 - Marokkanen in het buitenland

©

Nassim, 27-jarige Franse Marokkaan, stond op het punt om zijn vlucht naar Marokko te missen na fout-positief te zijn getest op het coronavirus.

De jongeman werd op 4 augustus door zijn eigen zus, een verpleegster, op het coronavirus getest. De test was positief. Nassim cancelde zijn reservatie in Marokko en waarschuwde zijn twee collega’s. Beiden werden als contactpersoon beschouwd en zouden daardoor hun vakantie in quarantaine moeten doorbrengen.

Lees ook: Nieuwe gezondheidsregels voor reizen naar Marokko

La Dépêche du Midi bericht dat Nassim toch twijfelde aan de resultaten van de test. Hij besloot de volgende dag in de ochtend een antigeentest te doen. Deze was negatief. De jongeman keerde vervolgens naar het Bio 3 laboratorium dat zijn test de dag ervoor had geanalyseerd. Nassim werd opnieuw getest en bleek toch niet besmet te zijn met Covid-19.

De nieuwe resultaten werden naar de sociale zekerheid gestuurd en Nassim kon net op tijd op de luchthaven zijn om zijn vlucht naar Marokko te nemen. "Zodra ik wist dat er een fout was vertrok ik naar de luchthaven van Toulouse, maar het was al laat. Ik heb het vliegtuig net gehaald. Ik heb zelfs geen tijd gehad om mijn koffer goed in te pakken", zegt hij.

Lees ook: Marokko: oproep tot gratis PCR-tests

Volgens het laboratorium Bio 3 is het de eerste keer dat een dergelijke fout voorkomt. "Zoals bij alle biologische analyses, komt het soms voor dat we vals positieve of vals negatieve resultaten hebben. Dit kan te wijten zijn aan storende stoffen of besmetting tussen monsters, zeker als één daarvan een zeer hoge viral load heeft", zegt een bioloog van het laboratorium.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team