Zoeken

Nieuwe voorwaarden om Marokko binnen te mogen

31 augustus 2021 - 17:40 - Marokko

©

Vanaf vandaag, dinsdag 31 augustus, is de toegang tot Marokko afhankelijk van de verplichte voorlegging van een document met een afgedrukte QR-code als bewijs voor een PCR-test. De maatregel heeft tot doel te voorkomen dat reizigers met valse certificaten het land binnenkomen.

Volgens de nieuwe regel moeten gevaccineerde reizigers een negatieve PCR-test voorleggen die maximaal 48 uur voor aankomst werd uitgevoerd. Dit document moet nu voorzien zijn van een QR-code. Ook wanneer de reiziger een vaccin heeft gekregen met een eenmalige dosis, moet er een certificaat worden voorgelegd.

Lees ook: Marokko intensiveert strijd tegen valse coronatests en vaccinpaspoort

Voor niet-ingeënte reizigers eist Marokko naast de QR-code op de PCR-test, nu ook dat zij gedurende 10 dagen in quarantaine worden geplaatst in één van de erkende hotels, en dat zij op de negende dag een nieuwe PCR laten afnemen.

Marokkaanse burgers of personen van Marokkaanse oorsprong en hun gezinnen, worden gedurende vijf dagen thuis in zelfisolatie geplaatst, met een PCR-test op de vijfde dag. Reizigers jonger dan 18 jaar zijn vrijgesteld van quarantaine en PCR-testen zijn pas verplicht vanaf de leeftijd van 11 jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team