Zoeken

Sète: verplichte coronatest voor niet-gevaccineerde reizigers uit Marokko

19 augustus 2021 - 12:40 - Marokkanen in het buitenland

©

In de haven van Sète is de antigeentest verplicht voor alle niet-gevaccineerde reizigers die uit Marokko aankomen. De Franse federatie voor redding- en eerste hulp en de brandweer hebben de leiding over deze operatie.

In de Franse haven van Sète is een nieuwe maatregel ingevoerd voor reizigers vanuit Marokko. Het betreft een antigeentest voor ongevaccineerde reizigers. Afgelopen maandag werden de passagiers getest aan boord van de eerste boot die in de haven van Sète is aangekomen. Van de 1300 passagiers werd minder dan de helft getest, omdat meer dan de helft reeds gevaccineerd was.

Lees ook: Marhaba 2021: spanning in haven van Sète door chaotische lancering veerdienst

"Ik wist niet dat we bij aankomst getest moesten worden, maar het is begrijpelijk te midden van deze gezondheidscrisis. Alles verloopt goed," vertelde een passagier aan France Bleu. Haar test was negatief. Voor 25 reizigers was de test wel positief. Ze moeten een thuis-quarantaine van 10 dagen in acht nemen.

Hugues Moutouh, prefect van het departement Hérault, was aanwezig tijdens de eerste controle operatie. Hij is blij dat de meerderheid van de reizigers gevaccineerd is. "We hebben passagiers uit bijna heel Europa," zei hij. "We moeten onze burgers de mogelijkheid geven om naar huis terug te keren, zelfs als ze een paar uur moeten wachten”.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team