Zoeken

Nasser Bourita in Israël uitgenodigd

31 juli 2022 - 11:40 - Wereld

©

Nasser Bourita, minister van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse Samenwerking en in het buitenland wonende Marokkanen, zal binnenkort naar Israël reizen. Hij zal er deelnemen aan de viering van de tweede verjaardag van de ondertekening van de Abraham-overeenkomst.

In september zal de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken op uitnodiging van de Israëlische minister van Regionale Samenwerking, Issawi Frej, naar verwachting een officieel bezoek aan Israël brengen. Hij zal er deelnemen aan de viering van de tweede verjaardag van de ondertekening van het Abrahamitische Akkoord, meldt Jerusalem Post.

Lees ook: "Koning van Marokko gaf opdracht om banden met Israël aan te halen"

Voor de viering worden ook andere hoge ambtenaren uit de regio verwacht. Deze week reisden Issawi Frej en zijn ambtgenoot van het ministerie van Justitie, Gideon Saar, naar Marokko in het kader van een vierdaagse officieel bezoek.

Lees ook: Israël gaat Marokkaanse militaire bases gebruiken

"Israël en Marokko hebben veel gemeen, dat moeten we gebruiken om de betrekkingen tussen de landen en hun burgers te versterken," zei Issawi Frej. "Dat is het doel van mijn bezoek. Ik voel dat er in Marokko veel wil is om de betrekkingen, de besprekingen en de samenwerking tussen de landen te versterken". Hij wil dit momentum voortzetten en aanmoedigen.

Bladna.nl