Zoeken

"Koning van Marokko gaf opdracht om banden met Israël aan te halen"

27 juli 2022 - 21:20 - Marokko

©

David Govrin, hoofd van het Israëlische verbindingsbureau in Rabat, heeft bekend gemaakt dat Koning Mohammed VI opdracht heeft gegeven de banden met Israël in alle opzichten aan te halen. Twee Israëlische ministers zijn momenteel in Marokko voor een officieel bezoek.

"Ten eerste zijn de banden niet uit het niets ontstaan. Israël en Marokko vernieuwen nu hun betrekkingen, zoals zij in het verleden ook al bilaterale betrekkingen hadden," zei David Govrin in een interview met The Media Line. Hij verwijst naar de diplomatieke betrekkingen die Marokko tijdens de tweede Intifada in 2000 heeft opgeschort.

Lees ook: Onafhankelijkheidsdag Israël voor het eerst in Marokko gevierd

"Ten tweede is er een directe instructie van de Koning (Mohammed VI) om de samenwerking met Israël in alle aspecten te ontwikkelen, en dat is ook zichtbaar," voegde de Israëlische diplomaat eraan toe. "In tegenstelling tot Egypte of Jordanië, waar de banden vooral op veiligheid gericht zijn, is het met Marokko anders: het gaat zowel over een strategisch bondgenootschap als over een diepe culturele band tussen de civiele gemeenschappen. Alle bezoekers die hier [in Marokko] aankomen zijn dan ook verbaasd over het warme onthaal dat hen ten deel valt."

Lees ook: Visum voor Israël vergemakkelijkt voor Marokkanen

Momenteel zijn de Israëlische ministers van Justitie, Gideon Saar, en voor regionale samenwerking, Issawi Frej, in Marokko voor een officieel bezoek. Het bezoek past in de dynamiek van de versterking van de banden van vriendschap en samenwerking tussen de twee landen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team