Zoeken

Volgende Negev-top in Marokko met Palestijnse deelname?

12 juli 2022 - 17:00 - Wereld

©

De volgende bijeenkomst van de hoge vertegenwoordigers van de landen die vertegenwoordigd waren op de Israëlisch-Arabische top in de Negev, zou kunnen plaatsvinden in de Marokkaanse Sahara. Nasser Bourita, minister van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse Samenwerking en in het buitenland wonende Marokkanen, riep op om Palestina uit te nodigen.

De volgende bijeenkomst van hoge ambtenaren van de landen die vertegenwoordigd waren op de Negev-top, die geleid heeft tot de oprichting en versterking van een front tegen Iran, zal in 2023 in Dakhla in de Marokkaanse Sahara worden gehouden, zo melden sommige media. Deze informatie is nog door geen enkele officiële bron bevestigd. Het is echter wel een wens die minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita heeft geuit op de afsluitende persconferentie van de eerste Negev-top in Israël. "Ik hoop u spoedig in een andere woestijn te zien," zei Nasser Bourita.

Lees ook: Negev top: Marokko uitgenodigd voor bijeenkomst in Bahrein

Eind juni hielden dezelfde bondgenoten hun eerste vervolgvergadering in Manama, Bahrein, om te proberen het project van het Negev Forum "uit te breiden". Bij die gelegenheid werd een draaiboek aangenomen met zes werkgroepen voor hernieuwbare energie, onderwijs en vreedzame coëxistentie, voedselzekerheid, gezondheid, regionale veiligheid en toerisme.

Lees ook: Hamas hekelt deelname Marokko aan Arabische top in de Negev

Nasser Bourita wil dat Palestina deelneemt aan de onderhandelingen in de Negev. Marokko en Egypte "drongen er bij Palestina op aan om aan het forum deel te nemen", meldt Times of Israel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team