Zoeken

Moulay Hicham reageert op dood Hayat, neergeschoten door Marokkaanse marine

27 september 2018 - 11:20 - Gemeenschap

©

Prins Moulay Hicham, de neef van Koning Mohammed VI, heeft op Twitter gereageerd op de dood van de jonge Hayat nadat de motorboot waarin ze probeerde te emigreren, onder vuur werd genomen door de koninklijke marine.

"Het incident dat het leven kostte van een Marokkaanse vrouw die tot de illegale migranten bij M’diq-Fnideq behoorde, is een nieuw bewijs van de sociale crisis. We zien een verschuiving van de protesten van het vasteland naar de zee.", schrijft de prins.

Moulay Hicham vraagt zich af waarom de koninklijke marine, voor de eerste keer, het vuur heeft geopend op een boot met migranten. "De bescherming van de grenzen is een nationale plicht, en ik twijfel er niet aan dat de koninklijke marine de wet heeft gerespecteerd, maar (...) er vond nog nooit een dergelijke gewapende interventie plaats tegen een migrantenboot", aldus de prins.

De 23-jarige Hayat raakte ernstig gewond door een kogel. Ze overleed bij aankomst in het ziekenhuis. Hayat was een rechtenstudente en wilde naar Spanje vertrekken om er een baan te vinden en haar familie financieel te steunen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team