Zoeken

Marokko: zeven verdachten voor de rechter na dood Hayat

1 oktober 2018 - 18:40 - Marokko

©

De Marokkaanse autoriteiten willen de zaak zo snel mogelijk afronden. Zeven mensen, waaronder twee Spanjaarden, zullen terechtstaan als gevolg van de beschieting van een migrantenboot door de koninklijke marine een tiental dagen geleden.

Volgens persagentschap EFE zullen de verdachten in Tetouan terechtstaan voor "oprichting van een criminele bende en mensenhandel".

De Spaanse bestuurder van de boot werd aangeklaagd voor "grensoverschrijdende mensenhandel voor een criminele bende met als gevolg één dode en drie gewonden" en "oprichting van criminele bendes gespecialiseerd in de illegale immigratie door middel van gemotoriseerde voertuigen".

Donderdag legde het Marokkaans leger in een verklaring uit dat de bestuurder van de motorboot weigerde mee te werken en gevaarlijke manoeuvres had verricht om te ontsnappen. De migranten lagen onder een zeildoek verborgen en waren dus niet zichtbaar. Een kustwacht besloot het vuur te openen zonder te weten dat er migranten in de motorboot waren.

Bij de schietpartij raakten drie mensen gewond en kwam Hayat Belkacem om het leven. De jonge vrouw was studente en wilde naar Spanje emigreren om er een baan te vinden en haar familie in Tetouan financieel te helpen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team