Zoeken

Moslimspelers mogen bij persconferenties EK bierflesjes weghalen

28 juni 2021 - 11:20 - Sport

©

UEFA, de organisator van het Europees Kampioenschap voetbal, heeft ermee ingestemd dat moslimspelers bierflesjes van sponsors tijdens de persconferenties weghalen, tenzij spelers en managers er geen bezwaar tegen hebben.

Voortaan zullen er geen flesjes bier meer te zien zijn bij persconferenties van moslimspelers op het EK. "We vragen voortaan aan spelers die moslim zijn of ze akkoord gaan", aldus een woordvoerder van de UEFA, waarmee een bericht in de Britse krant The Daily Telegraph wordt bevestigd. Brouwerij Heineken "is het eens met deze aanpak", aldus dezelfde bron.

Het besluit volgt op een trend die is ingezet door enkele voetbalsterren, zoals de Portugees Cristiano Ronaldo en de Fransman Paul Pogba. De eerste haalde twee flessen Coca Cola weg tijdens een persconferentie vorige week. Het gebaar van de Portugese international deed de aandelenkoers van het Amerikaanse bedrijf dalen. Op 15 juni heeft de tweede een fles Heineken, de officiële partner van het EK 2020, van de tafel gehaald tijdens de persconferentie, na de wedstrijd in het Allianz Stadion in München.

UEFA herinnerde de 24 deelnemende federaties aan het Europees Kampioenschap voetbal, aan het belang van sponsors "voor het toernooi en het Europese voetbal". De Europese voetbalbond verzocht de spelers om dit gebaar niet te herhalen. UEFA benadrukt ook dat het gaat om alcoholvrij bier, maar staat uiteindelijk wel toe dat moslimspelers de bierflesjes van de persconferentie-tafel kunnen weren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team