Zoeken

Inter Milaan wil UEFA aanklagen voor uitsluiting Achraf Hakimi

27 oktober 2020 - 20:20 - Sport

©

Voetbalclub Inter Milaan overweegt om een klacht in te dienen tegen de UEFA voor het uitsluiten van speler Achraf Hakimi van de eerste wedstrijd in de Champions League. Volgens een test van de Europese voetbalbond was Hakimi besmet met het coronavirus. Eerder op diezelfde dag testte hij echter nog negatief op covid-19.

Inter Milaan is laaiend op de UEFA vanwege wat zij een "valse positieve test" noemen waardoor de Marokkaanse international noodgedwongen de eerste wedstrijd in de Champions League moest missen. De krant Akhbar Al Yaoum meldt dat hij na een tweede test niet besmet bleek te zijn.

De Italiaanse club wil genoegdoening voor deze fout die het strijdplan van de coach flink heeft verstoord. De advocaat van de club bekijkt alle mogelijkheden om een rechtszaak tegen de UEFA te kunnen winnen.

Clubofficials willen weten hoe het kan dat Hakimi op de ochtend van de wedstrijddag nog negatief getest was en dat hij enkele uren voor aanvang van de wedstrijd wel besmet bleek te zijn.

"We zijn erg teleurgesteld over de manier waarop dit is gegaan op de dag van de wedstrijd tegen Monchengladbach (2-2). Eerst was de test negatief en vervolgens werd hij positief. Bovendien was er een communicatieprobleem. Ik hoop dat de UEFA voortaan zorgvuldiger te werk zal gaan. Dankzij onze medische staf hebben we Hakimi weer op het veld kunnen krijgen voor de wedstrijd tegen Genua," zegt Giuseppe Marotta, president van Inter Milaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team