Zoeken

Bondscoach Marokko maakt selectie tegen Ghana en Burkina-Faso bekend

1 juni 2021 - 16:20 - Sport

©

Afgelopen donderdag heeft de Marokkaanse bondscoach Vahid Halilhodzic zijn 26-koppige selectie bekend gemaakt voor de vriendschappelijke wedstrijden tegen Ghana op 8 juni en Burkina Faso op 12 juni. Beide wedstrijden worden gespeeld in het Moulay Abdellah-stadion in Rabat. De wedstrijden maken onderdeel uit van de voorbereiding van de Atlas Leeuwen op de kwalificatiewedstrijden voor het WK-2022 in Qatar.

Met de vriendschappelijke wedstrijden tegen Ghana op 8 juni en tegen Burkina Faso op 12 juni begint de voorbereiding van de nationale ploeg van Marokko op een volgepakt 2022. Eerst zal in januari van dat jaar het toernooi om de Afrika Cup gespeeld worden en in de zomer volgt het Wereldkampioenschap voetbal in Qatar waar de Atlas Leeuwen zich voor willen plaatsen. Tijdens een persconferentie in het Mohammed VI Football Centre in Maamoura werd bekend gemaakt welke 26 speler geselecteerd zijn voor de oefeninterlands.

Bondscoach Vahid Halilhodžic is blij met de tegenstanders Ghana en Burkina Faso, twee toplanden in het Afrikaanse voetbal. In aanloop naar de wedstrijd gaat de selectie deze keer twee weken op trainingskamp in plaats van de gebruikelijke negen dagen. Hierdoor heeft de coach meer tijd om met de groep te werken. De selectie is ook groter dan normaal zodat de spelers die voor clubs in Marokko spelen beschikbaar blijven voor de Marokkaanse verenigingen.

Volgens de bondscoach beginnen de gezondheidsbeperkingen echter hun tol te eisen op de spelers. "Deze beperkingen vermoeien de spelers, ze worden regelmatig keren getest. Bovendien zijn ze allemaal moe vanwege het wedstrijdschema dat op zijn kop is gezet door de pandemie", verklaarde Halilhodžic.

Voor de spelers die een paar weken geleden al klaar waren in hun competities is een speciaal trainingsprogramma opgezet om te zorgen dat ze in vorm blijven. Ook bekende de bondscoach dat hij niet gelukkig is met het veld van het stadion in Rabat. "Maar vanwege gezondheidsbeperkingen zijn we genoodzaakt om onze twee wedstrijden in Rabat te spelen".

Het doel van de twee aankomende wedstrijden is om de juiste weg in te slaan naar de kwalificatie voor het WK en het verbeteren van de FIFA-ranking. "De eindsprint begint in september met de kwalificatie voor het WK, we moeten er klaar voor zijn", aldus Halilhodžić.

De volledige lijst:

Doelmannen

 Yassine Bounou
 Monir El Kajoui
 Anas Zniti
 Reda Tagnaouti

Verdedigers

 Ghanem Saïss
 Nayef Aguerd
 Jawad El Yamiq
 Sofian Chakla
 Achraf Hakimi
 Ayoub El Amloud
 Adam Masina
 Achraf Lazaar
 Samy Mmaee

Middenvelders

 Sofyan Amrabat
 Yahya Jabrane
 Adel Taarabt
 Aymen Barkok
 Selim Amallah
 Ilias Chair

Aanvallers

 Hakim Ziyech
 Munir El Haddadi
 Ayoub El Kaabi
 Soufiane Rahimi
 Zakaria Aboukhlal
 Youssf En-Nesyri
 Achraf Bencharki

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team