Zoeken

Steeds meer moslims kiezen ervoor om in België te worden begraven

14 augustus 2017 - 15:40 - Marokko

©

Moslims in België kiezen er steeds meer voor om in hun gastland te worden begraven. Vooral in de regio van Brussel is het aantal islamitische begrafenissen sterk gestegen.

Volgens de directeur van de begraafplaats in het Brusselse Evere waar steeds meer moslims worden begraven, komt het doordat de band met het land van oorsprong steeds minder wordt.

"Als ze erheen gaan worden ze steeds vaker als vreemde beschouwd. Er is ook het feit dat de graven verlaten zijn als ze gerepatrieerd worden, ze gaan niet elke vrijdag naar Marokko op het graf bidden, terwijl ze dat hier wel kunnen.", aldus Ludo Beckers aan VRT Nieuws.

In de loop van vorig jaar werden op de begraafplaats van Evere 265 moslims begraven. In 2013 waren dat er ter vergelijking 94. De begraafplaats heeft daarom besloten om uit te breiden. Er komt 4,5 hectare vrij voor islamitische begrafenissen.

In Antwerpen wordt ook een stijging opgemerkt, ook al kiezen minder moslims ervoor om er te worden begraven. Vorig jaar waren dat er 55 tegen 33 in 2013.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team