Zoeken

Kerk in Parijs opent deuren voor moslims zonder gebedsruimte

6 september 2017 - 20:40 - Wereld

©

Een mooi gebaar. De priester van de kerk Saint-Christophe de Javel, in het 15e arrondissement van Parijs, heeft zijn kerk geopend voor moslims die geen gebedsruimte meer hebben.

Volgens Le Parisien raakte de ruimte waar moslims in de wijk gewoonlijk bidden zwaar vernield door het slecht weer in juli. Sindsdien kunnen moslims elke vrijdag in de kerk gaan bidden.

« De crypte onder de kerk was beschikbaar, groot genoeg en kon ze verwelkomen. Het gebeurde allemaal heel discreet en op natuurlijke wijze. », aldus Thierry Vernet, vicaris van de kerk.

De Joodse gemeenschap heeft eveneens hulp aangeboden aan de moslims. Mohammed Benali, beheerder van de gebedsruimte, stelt dat de rabbijn van de synagoog Adath Shalom heeft aangeboden om mee te helpen met de renovatiewerken. Deze werken moeten oorspronkelijk door de verhuurder van de ruimte, Paris Habitat, worden uitgevoerd.

De burgemeester van de 15e arrondissement verheugde zich over het interreligieus dialoog die ervoor zorgt dat de bewoners van zijn arrondissement « niet ondanks maar dankzij hun verschillen samen kunnen leven ».

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team