Zoeken

Ahmed (11) overlijdt tijdens karatetoernooi in België

14 februari 2023 - 22:00 - Wereld

©

De 11-jarige Ahmed van Marokkaanse afkomst overleed zondag nadat hij in elkaar zakte tijdens de Henegouwse karatecup in het Belgische Boussu. De jonge karateka kreeg een hartaanval. De wedstrijd werd na het drama geschorst.

De elfjarige karateka die al twee jaar lid is van de club van Morlanwelz-Carnières, viel flauw tijdens de shiai-jo. Hoewel hij in goede gezondheid verkeerde aan het begin van de wedstrijd, kreeg Ahmed een hartaanval. Hij werd eerst verzorgd door het medische team ter plaatse en vervolgens naar het ziekenhuis overgebracht, tevergeefs. "Binnen twee of drie seconden ontfermden de eerste hulpverleners zich over hem. Daarna kwamen de hulpdiensten", vertelt Thierry Coupin, eigenaar van de club Morlanwelz-Carnières, aan Sud Info.

Lees ook: Woede en angst in Sebta na moord op Mohamed (8)

Ahmed zakte nog voor de aanvang van zijn gevecht in elkaar. Hij werd op geen enkele manier geraakt of geschokt. Op bevel van de politie werd na het drama de wedstrijd meteen geschorst en de zaal ontruimd. "Hij was een beleefde, joviale jongen die goed kon opschieten met iedereen. Hij luisterde naar anderen zoals veel sporters. Hij was leergierig. Zodra hij bij de club aankwam, vertelde hij me dat hij er was. Hij trainde drie keer per week", zegt Cathy Lejeune, de eigenaresse van de club.

De politie van Mariemont heeft maandag een psycholoog en leden van de dienst slachtofferhulp naar de karateclub gestuurd, om de leden te ondersteunen. "Het is met een hart vol verdriet dat we kennis hebben genomen van de dood van onze leerling uit het 6ᵉ jaar van het basisonderwijs. We hebben uw kinderen onthaald en geprobeerd om hen in een aantal eenvoudige woorden de situatie uit te leggen. Het sportdiploma is uitgesteld", aldus de lokale school van Ressaix, waar Ahmed naartoe ging, in een verklaring.

Lees ook: Dood Ilias (12) dreef Petra en Mohamed bijna uit elkaar

Maandag was er ook op de school psychologische ondersteuning en werd er in de gymzaal een condoleanceregister gelegd. Het lichaam van het kind zou naar Marokko moeten worden gerepatrieerd, maar er werd eerst gewacht op de terugkeer van zijn vader uit China op dinsdag. Hij was daar op werkbezoek.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team