Zoeken

Marokkaan verdacht van moord op buurvrouw in Spanje

2 juni 2022 - 15:40 - Wereld

©

Een Marokkaanse man wordt ervan beschuldigd maandag zijn buurvrouw te hebben doodgestoken in de wijk San José in het Spaanse Zaragoza. De Spaanse politie heeft een onderzoek ingesteld naar de moord.

De beschuldigde en het slachtoffer woonden op dezelfde verdieping in een gebouw aan de Calle Alegría. De hulpkreten van de vrouw werden gehoord door een bewoner die de politie waarschuwde. Toen agenten ter plaatse kwamen, vonden ze het slachtoffer op de drempel van haar appartementsdeur met een mes in haar buik. De vermeende dader was ernstig gewond, meldt Heraldo.

Lees ook: Veel emotie in Spanje na moord op Ouardia, mama van drie peuters

Ondanks spoedhulp bezweek de vrouw aan haar talrijke verwondingen. De man werd naar het Miguel Servet Ziekenhuis gebracht, waar hij in hechtenis is tot hij hersteld is van zijn verwondingen.

De regeringscommissaris voor Aragon, Rosa Serrano, veroordeelde deze nieuwe misdaad. Ze wacht op de resultaten van het onderzoek om te weten te komen of het slachtoffer en de vermeende moordenaar een liefdesrelatie hadden en of dit een nieuw geval van gendergerelateerd geweld is.

Lees ook: Arrestatie in Spanje voor seksuele misbruik Marokkaanse en dochter (7)

Als dit bevestigd wordt, zou de vrouw het eerste slachtoffer zijn van gendergerelateerd geweld in Aragon dit jaar en het negentiende in Spanje.

Bladna.nl