Zoeken

Abdel (17) op straat gedood in Spanje

4 november 2022 - 20:00 - Wereld

©

In Spanje is een 16-jarige jongen aangehouden en in een jeugdinrichting geplaatst. Hij is de vermoedelijke dader van de moord op een 17-jarige Marokkaanse jongen in Bedmar en Garcíez.

De twee jongeren hadden zondag een ruzie die eindigde met de dood van de Marokkaanse tiener. Vice-gedelegeerde van de regering, Catalina Madueño, zegt dat het slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis van San Juan de la Cruz in Úbeda werd vervoerd, maar enkele uren later overleed. Volgens getuigen viel het slachtoffer op de grond nadat hij door de andere minderjarige was geslagen. "De minderjarige werd gearresteerd op basis van de ernstige verwondingen op het lichaam van het slachtoffer. De jeugdrechter beval zijn plaatsing in een jeugdinrichting," aldus Madueño.

Lees ook: Moordenaar Khaoula (14) belde zelf de hulpdiensten

"Het was geen grote confrontatie, gewoon een ruzie tussen twee minderjarigen, meer niet. Er is dus in principe niets dat wijst op een probleem van een andere omvang", vervolgt de vice-gedelegeerde. De gemeenteraad van Bedmar y Garcíez hield maandag een buitengewone zitting om "de dood van Abdel op zondag 30 oktober krachtig te veroordelen en een rouwperiode van drie dagen af te kondigen waarin de vlaggen halfstok zullen hangen".

Lees ook: Demonstratie na moord op Khaoula (14) in Spanje

Ook de autoriteiten en inwoners van de stad hebben hun medeleven en solidariteit betuigd met de familie van de overledene. Een vreedzame mars om te "protesteren tegen alle soorten geweld" vond dinsdag plaats op het Stadsplein. "Wij vragen van iedereen respect, begrip en solidariteit in deze moeilijke tijden voor de mensen van Bedmar", aldus de autoriteiten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team