Zoeken

Moord Scandinavische toeristen in Marokko: twijfels over versie politie

14 februari 2019 - 13:10 - Marokko

©

De Zwitserse krant Le Temps heeft maandag een lang artikel gepubliceerd over de moord op twee Scandinavische toeristen in december vorig jaar in Marokko, en over de rol van de Spaans Zwitserse Kevin Zoller in deze zaak.

Volgens het blad was Zoller niet in Marokko op het moment van de dubbele moord en heeft de Zwitserse politie een eigen onderzoek gestart. Ook zou het profiel van Zoller niet overeenstemmen met dat van een terrorist.

De krant suggereert dat Zoller het slachtoffer is van een complot. Fatima, de Marokkaanse vrouw van de 25-jarige verdachte, stelt dat er iets fout is gelopen in het onderzoek of dat haar man het slachtoffer is van een complot. "We zijn net voor kerst een week naar Genève vertrokken om er mijn schoonmoeder te bezoeken. Was hij betrokken bij een criminele zaak dan zou hij nooit naar Marokko zijn teruggekeerd, wetend dat hij er zou worden gearresteerd." De jonge vrouw heeft meerdere bewijzen van hun weekje vakantie in Zwitserland.

Volgens het onderzoek van de BCIJ leerde Zoller de vier terroristen die de moorden pleegden met wapens omgaan, gaf hen toegang tot Telegram, een versleutelde berichtendienst, en zou hebben getracht om onderdanen uit sub-Sahara Afrika te rekruteren voor Daesh. De krant meent echter dat het om paintball-opleiding ging, dat de nieuwe rekruten in werkelijkheid enkel een Kameroense vriend van Zoller is en dat Telegram voor iedereen toegankelijk is.

Kevin Zoller riskeert tot 30 jaar gevangenisstraf. De twee slachtoffers, Louisa Vesterager Jespersen (24) en Maren Ueland (28) werden in de nacht van 16 op 17 december in de regio van Imlil bij Marrakech vermoord.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team