Zoeken

Moord op Scandinavische toeristen in Marokko: wie is de Zwitsers-Spaanse verdachte?

1 januari 2019 - 13:15 - Marokko

©

Eind vorige week kondigde de Marokkaanse politie de arrestatie aan van een Zwitsers-Spaanse man voor zijn vermeende deelname aan de moord op twee Scandinavische vrouwen nabij Imlil. Maar wie is deze man?

Volgens Spaanse media heeft de verdachte een zwaar strafblad. Hij zou onder meer in 2007 en 2013 zijn veroordeeld voor diefstal, drugshandel en huiselijk geweld. In 2015, toen hij besefte dat de Spaanse politie hem van radicalisering verdacht, vestigde hij zich in Marokko.

De Marokkaanse autoriteiten verdenken hem ervan meerdere verdachten van de moord een opleiding te hebben verschaft over het gebruik van internet om de terroristische gedachtegoed te verspreiden en hen met wapens heeft leren omgaan. Dat stelt de BCIJ in een verklaring.

Het Zwitserse persagentschap ATS bericht tevens dat Spanje en Zwitserland, net zoals Noorwegen en Denemarken, nauw samenwerken met Marokko in het onderzoek naar de barbaarse moorden op de twee jonge toeristen.

De Deense Louisa Vesterager Jespersen (24) en de Noorse Maren Ueland (28) werden op 17 december door vier mannen in de buurt van Imlil vermoord. De regio is een populaire bestemming voor bergtoerisme.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team