Zoeken

Marokko: doodstraf geëist tegen moordenaars Scandinavische toeristen

29 juni 2019 - 18:00 - Marokko

©

Het Openbaar ministerie heeft de doodstraf geëist tegen de drie moordenaars van twee Scandinavische toeristen eind vorig jaar in de regio van Imlil.

Abdessamad Ejjoud, een 25-jarige straatverkoper en brein achter de moorden, Younes Ouaziyad, een 27-jarige timmerman, en Rachid Afatti (33), die de moorden met zijn mobiele telefoon had gefilmd, staan momenteel terecht voor de moord op Louisa Vesterager Jespersen en Maren Ueland.

De zaak wordt door de antiterrorisme rechtbank van Salé behandeld. Naast de drie hoofdverdachten worden nog twintig andere mensen tussen 20 en 51 jaar in dezelfde zaak vervolgd. Allen komen uit arme wijken in Marrakech en riskeren tussen 15 jaar en een levenslange gevangenisstraf. Het OM heeft tegen de Zwitsers-Spaanse Kevin Zoller Guervos, bekeerd tot de Islam en enige buitenlander van de groep, een gevangenisstraf van 20 jaar gevraagd.

Ejjoud, Ouaziyad en Afatti hadden trouw gezworen aan de terroristische organisatie Daesh. De doodstraf die tegen hen werd geëist, wordt nog steeds uitgesproken in Marokko maar sinds 1993 niet meer uitgevoerd.

Louisa Vesterager Jespersen, 24-jarige Deense studente en Maren Ueland, een 28-Jarige Noorse, werden in de nacht nabij de Hoge Atlas vermoord. De twee jonge vrouwen hadden hun tent opgezet om in de toeristische regio te overnachten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team