Zoeken

Moord toeristen Imlil: straf Zwitser gehalveerd

12 oktober 2019 - 15:50 - Marokko

©

De Zwitser die werd verdacht van betrokkenheid bij de moord op twee Scandinavische toeristen in december vorig jaar in het Marokkaanse Imlil, heeft in beroep een veel lagere straf gekregen.

Nicolas Phenninger zag zijn straf gehalveerd, van 10 naar 5 jaar gevangenisstraf, door de antiterrorisme rechtbank van Salé.

De 33-jarige verdachte werd vervolgd voor het voorbereiden van terroristische daden, apologie van het terrorisme en het niet aangeven van een misdrijf. Hij was daarvoor in juli dit jaar tot 10 jaar cel veroordeeld.

Phenninger, die zich Abdellah laat noemen, was in januari dit jaar in de regio van Temara gearresteerd. Hij had regelmatig contacten met zijn landgenoot Kevin Zoller, die in dezelfde zaak werd veroordeeld voor het oprichten van een terroristische cel.

De drie hoofdverdachten van de moord op Louisa Vesterager Jespersen, 24-jarige Deense studente, en Maren Ueland, 28-jarige Noorse, waren in juli tot de doodstraf veroordeeld. Twintig andere verdachten werden tot straffen gaande van 5 tot 30 jaar gevangenis veroordeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team