Zoeken

"Monster van Marrakech" veroordeeld

17 november 2023 - 18:00 - Marokko

©

De rechtbank van Marrakech heeft een strenge straf uitgesproken tegen een man die verantwoordelijk was voor een reeks schokkende ontvoeringen en verkrachtingen in de stad. De media hadden hem "het monster" gedoopt vanwege zijn angstaanjagende methodes, waaronder het bedreigen van zijn slachtoffers met een mes en zelfs pogingen tot moord.

De autoriteiten arresteerden de man in september vorig jaar, nadat hij een 22-jarige vrouw tien dagen lang had vastgehouden. De politie, gealarmeerd door de familie van het slachtoffer, slaagde erin de vrouw te bevrijden.

Lees ook: Zware straffen in Tanger voor verkrachting gehandicapte vrouw

Na zijn arrestatie bekende de man negen andere vrouwen te hebben aangevallen en verkracht. Hij bleek te opereren met een handlangster, die zowel zijn minnares als medeplichtige was. Hoewel de details van haar straf nog niet bekend zijn gemaakt, is ook zij bestraft voor haar rol in deze misdaden.

Lees ook: Tanger: raqi veroordeeld voor poging tot verkrachting en oplichting

De rechtbank van Marrakech verklaarde de man schuldig aan bijzonder ernstige misdrijven, waaronder poging tot moord, en veroordeelde hem tot vijftien jaar gevangenisstraf. Daarnaast moeten de verdachte en zijn handlangster een schadevergoeding van 40.000 dirham betalen aan één van de slachtoffers. De man was reeds bekend bij de autoriteiten wegens eerdere misdrijven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team