Zoeken

Zware straffen in Tanger voor verkrachting gehandicapte vrouw

11 november 2023 - 16:00 - Marokko

©

In Tanger zijn twee jonge mannen veroordeeld tot respectievelijk 12 en 7 jaar gevangenisstraf voor de verkrachting van een jonge gehandicapte vrouw. De zaak gaat terug tot juli 2023 en vond plaats toen het slachtoffer aan het zonnebaden was op het strand van Tanger.

Een nachtwaker benaderde de jonge vrouw voor een gesprek en nodigde haar later op de avond uit voor een kopje thee in een hutje dat bedoeld was voor de burgerbescherming. Daar werd zij het slachtoffer van een gruwelijke aanval.

Lees ook: Tanger: raqi veroordeeld voor poging tot verkrachting en oplichting

Volgens het slachtoffer werd zij vier dagen lang vastgehouden voordat ze kon ontsnappen en aangifte kon doen. Zij verklaarde zowel tegenover de gerechtelijke politie als de rechtbank dat zij door de nachtwaker was verkracht en dat hij vervolgens zijn vriend, een jongeman die parasols verhuurt op het strand, toestond haar ook te misbruiken. De twee verdachten ontkennen de beschuldigingen en beweren dat het slachtoffer vrijwillig met hen meeging en zich niet verzette.

Lees ook: Imam gearresteerd voor verkrachting kinderen in Marokko

De zaak heeft in Tanger veel ophef veroorzaakt, vooral vanwege de kwetsbaarheid van het slachtoffer en de gruwelijkheid van de misdaad. De uitspraak van de rechtbank wordt gezien als een belangrijke stap in de strijd tegen seksueel geweld in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team