Zoeken

Moncef Marzouki hekelt bezoek Israëlische legerleider aan Marokko

25 juli 2022 - 09:40 - Wereld

©

De voormalige Tunesische president, Moncef Marzouki, heeft gereageerd op het bezoek van luitenant-generaal Aviv Kohavi, de stafchef van het Israëlische leger, aan Marokko.

"Niets, maar dan ook niets, is een rechtvaardiging voor het onthalen van de stafchef van het leger dat de Westelijke Jordaanoever bezet houdt, dagelijks verscheurt met nederzettingen, al meer dan tien jaar het recht van de Gazanen om normaal te leven inpikt, en de heiligheid van de Al-Aqsa moskee schendt," schrijft Moncef Marzouki in een artikel op zijn blog.

Lees ook: Marokkanen protesteren tegen bezoek stafchef Israëlische leger

Het voormalig staatshoofd ziet het bezoek van Aviv Kohavi aan Marokko met lede ogen aan en aarzelt niet om het koninkrijk aan te vallen. "Hij (Kohavi) is de gast van een Arabisch land (Marokko), alsof dit land zich met dit (Israëlische) leger versterkt tegenover een ander Arabisch land (Algerije) dat, ongeacht de uitdagingen, een naburig en broederlijk land blijft", merkt hij op.

Lees ook: Israël gaat Marokkaanse militaire bases gebruiken

De voormalige Tunesische president verklaart ook dat "Israël een hoofdrolspeler geworden is in onze conflicten, niet alleen in het Midden-Oosten, maar ook in de Arabische Maghreb. Iedereen weet in welke richting zijn belangen gaan". Marzouki vraagt zich tenslotte af of "de tunnel waar onze mensen doorheen gaan wel een einde heeft".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team