Zoeken

Mohammed VI geeft gratis kredieten aan jongeren

18 april 2011 - 17:00 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft besloten om een groot deel van de winst van zijn ondernemingen in een fonds te plaasten, dat zal worden gewijd aan de financiering van projecten van jonge werklozen, door middel van renteloze kredieten.

De informatie werd gerapporteerd door het dagblad Al Quds Al Arabi, die bronnen dicht bij het ​​Koninklijk Paleis citeert, volgens dewelke koning Mohammed VI besloten heeft een groot deel van de verzamelde winst in 2010 van de participatie in investeringsprojecten, te wijden aan het bieden van renteloze leningen aan jonge ondernemers.

De Vorst zou zelfs voorzien te doneren of een bijdrage te leveren van 25% in investeringsprojecten geïnitieerd door jongeren of aan ontwikkelingsprojecten.

In 2010 heeft de Nationale Maatschappij van Investeringen (SNI), 60% eigendom van het koninklijk familie, alle eerdere records gebroken door het bereiken van een omzet van 8,28 miljard dirham, een stijging van meer dan 340% ten opzichte van 2009. Deze resultaten hebben de Marokkaanse zakenwereld verrast, waarvan de leden menen dat de groei geregistreerd door de SNI niet voldoet aan prestaties van de nationale economie.

Een communiqué, uitgegeven door de Nationale Maatschappij van Investeringen aan het persbureau Reuters, zei dat de resultaten opgenomen door de SNI de vrucht zijn van de fusie met de ONA. De SNI zou in werkelijkheid een omzet behaald hebben van -40% ten opzichte van 2009 en de fusie zou de groep niet minder dan 487 miljoen dirhams aan belastingen hebben gekost.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team