Zoeken

Ahmed Reda Chami geeft zijn visie van de opstanden in Marokko

8 april 2011 - 08:32 - Marokko

©

In een interview met de Franse magazine Expansion, had Ahmed Reda Chami, minister van Industrie, Handel en Nieuwe Technologieën en lid van de USFP, niet duidelijker kunnen zijn over de recente betogingen die al een aantal weken plaatsvinden in Marokko

Volgens hem werd er een groot stap gedaan toen de Koning grondwethervormingen aankondigde. Hij is dus van mening dat er nu moet worden gewacht op het verslag van de commissie die is opgericht om de Grondwet te hervormen en niet overhaast moet gereageerd worden.

De minister is zeer optimistisch en gelooft niet dat Marokko een soortgelijke situatie zal kennen als die van Tunesië, Egypte, Libië, .... De macht van de Koning is er namelijk volkomen legitiem, daar het de tweede oudste monarchie ter wereld is. We zijn hier dus "niet in het geval van een monarchale republiek", aldus Ahmed Reda Chami.

Verschillende projecten zijn reeds aan de gang en zouden de werkloosheid moeten doen dalen, grote middelen zijn ingesteld in de strijd tegen corruptie en om af te sluiten is volgens de minister de fortuin van Koning Mohammed VI volkomen legaal en persoonlijk, stoort in geen geval de Marokkaanse politiek en economie en dus wordt "de koning een gewone investeerder, zoals iedereen, waarvan de investeringen geld doen verdienen".

Bladna.nl